background
logotype

Széchenyi 2020

Széchenyi 2020

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását.

A kedvezményezett neve: Heves Város Önkormányzata

Erdőtelek Községi Önkormányzat konzorciumi tag

A projekt címe: Humán szolgáltatások fejlesztése a hevesi járásban

A vissza nem térítendő támogatás összege: 489,93 millió forint.

A projekt azonosító száma: EFOP-3.9.2-16-2017-00024 

http://www.heves.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1795&Itemid=244 

  EFOP-1.5.3-16-2017-00108  „Humán szolgáltatások fejlesztése a Hevesi Járásban”

 

 

http://www.heves.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1795&Itemid=244

 

 

Játszótér került kialakításra Erdőtelken  

Erdőtelek községben 95%-os támogatási intenzitás mellett 8.663.362,- Ft vissza nem térítendő támogatás felhasználásával megépülhetett a település első köztéri játszótere.

Erdőtelek Község Önkormányzata a hosszú évek óta meglévő helyi igényekre válaszul a kisgyermekes családok számára szabadidő eltöltésre alkalmas teret, játszóteret kívánt kialakítani, ezért pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Tisza-Tarna-Rima-Mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület működési területére meghirdetet, VP6-19.2.1.-86-4-17 kódszámú, az Akciócsoport településeinek környezettudatos fejlesztése, lakosaik életminőségének javítása című pályázati felhívásra.  A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a hazai központi költségvetési előirányzatból kerül finanszírozásra.

 

A kisgyermekek számára számos kültéri játék került kihelyezésre (háromtornyú vár, kétüléses lengőhinta, kétüléses mérleghinta, láncos járóhíd, mókuskerék, homokozó, vonat, babaház, rugós szék, rugós lovacska, labdadobó játék/polyball), valamint kültéri utcabútorok (asztal, padok, hulladékgyűjtő, virágláda) telepítése történt meg.

 

A játszótéri eszközök összeállítása során kiemelt figyelmet kapott, hogy a gyermekek számára széleskörű játékos fejlesztő funkcióval bírjanak, többek között fejlesszék az egyensúlyt, a szem-kéz és a szem-láb koordinációt, a téri tájékozódást, hozzájáruljanak a finommotorika, a  grafomotorikai képességek fejlődéséhez. Az utcabútorok pedig tovább növelik a használhatóság palettáját, hozzájárulnak a rendezett településképhez, arculathoz.

                           

Kedvezményezett neve: Erdőtelek Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve és kódszáma: VP6-19.2.1.-86-4-17 – Az Akciócsoport településeinek környezettudatos fejlesztése, lakosaik életminőségének javítása

A projekt címe és azonosító száma: Játszótér kialakítása Erdőtelken

A szerződött támogatás összege: 8.663.362,- Ft

A támogatás mértéke: 95%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. május 31.

 

KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSE ERDŐTELEK ÉS TENK KÖZSÉGBEN

Támogatási szerződés száma: TOP-3.1.1-15-HE1-2016-00008

Kedvezményezett: Erdőtelek Községi Önkormányzat

Kezdő időpont: 2016.10.06

Fizikai befejezés: 2023.06.30

Támogatási összeg: 175 600 000 Ft

Támogatás intenzitása: 100 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Kerékpárút fejlesztése Erdőtelek és Tenk településeken című projekt célja a fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtése és erősítése 4300 méter kerékpárút/sáv kialakításával. A fejlesztés Erdőtelek település észak határán lévő munkahelytől a települést kettészelve és Erdőtelek - Tenk közötti útvonalat érintve Tenk északi határáig tart.

A két település - és ezzel együtt a köztük található ipari park - kerékpáros elérhetőségének javítása érdekében, önálló kerékpárút kialakítása tervezett a 3208 jelű összekötő út bal oldalán. A kerékpárút Tenk belterületi határától az Erdőtelken található Tavasz utcáig halad, 2020 m hosszan, szélessége 2,5 m.

Erdőtelek belterületi, sűrűn beépített szakaszán, a Tavasz utcától a belterület északi határáig, kerékpársáv kialakítása tervezett, a 3208 jelű út padkájának leburkolásával. A fejlesztéssel érintett útszakasz hossza 2280 m, a tervezett bővítés 1,0-1,5 m-t jelent mindkét oldalon, a helyi geometriai adottságoktól függően. A tervezett kerékpárút kiépítésével közvetlen, folyamatos, és biztonságos kerékpáros kapcsolat létesül a két település belterülete, és ezzel együtt a köztük található ipari park között. A kerékpáros és a közúti forgalom fizikai elválasztása jelentősen növeli a kerékpáros és közúti közlekedés biztonságát.

 

A tervezett fejlesztés hozzájárul az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakításához. A fejlesztés részeként szemléletformáló kampány megvalósítását tervezzük, melynek célja a fenntartható kerékpáros közlekedés népszerűsítése.

 

2024  Erdőtelek Község Hivatalos Oldalai   globbers joomla templates

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges. Részletek