background
logotype

Híreink

Közlemény az üzletek nyitvatartásáról

TISZTELT ERDŐTELKI LAKOSOK! TISZTELT KERESKEDELMI ÜZLETEK, VENDÉGLÁTÓ EGYÉSGEK ÜZEMELTETŐI!

Amennyiben még nem jutott el Önökhöz az üzletekkel kapcsolatos intézkedés, úgy azt mind a lakosság, mind pedig az üzemeltetők részére megfontolásra, betartásra ajánlom. Továbbá közzé teszem azért is, hogy mindenki ennek megfelelően tudja a mindennapjait, a mindennapi tevékenységét szervezni:

„”Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető, tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 46/2020. (III.16.) számú Kormányrendelet értelmében:
- 15:00 – 06:00 óra között (a foglalkoztatottak kivételével) a vendéglátó üzletekben tartózkodni TILOS
- 15:00 – 06:00 óra között az élelmiszer megrendelése, átvétele időtartamára megengedett a tartózkodás
Üzletek, melyek nyitva lehetnek a délután 15 óra és reggel 6 óra közötti idősávban:
- élelmiszert,
- illatszert, drogériai terméket,
- háztartási tisztítószert, vegyi árut, higiéniai papírterméket
árusító üzletek
- gyógyszertár
- gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet
- benzinkút
- dohánybolt
A Kormányrendelet 2020. március 17-én lépett hatályba és visszavonásig érvényes. A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi. Aki a fentebb felsorolt üzletekben meg nem engedett időpontban vagy módon tartózkodik, szabálysértést követ el, mely esetén a pénzbírság összege ötezer forinttól ötszázezer forintig terjed.””

Ezen kívül kérem, hogy mindenki vegye figyelembe az egyes üzletek által, a saját dolgozóik védelmére kialakított szabályrendet is!

Forgács Jánosné - polgármester

2022  Erdőtelek Község Hivatalos Oldalai   globbers joomla templates

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges. Részletek