background
logotype

Híreink

Kastélynap

Tudományos kísérletek az arborétumban, vidámparki elemek a kastélykertben, vetélkedő-versenyszámok a bejárhatóvá tett kastélyépületben: az erdőtelki önkormányzat és a helyben működő SBS Kft. együttműködése újra hangulatos Kastélynapot eredményezett Erdőtelken. Forgács Jánosné polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, fellépett Vikidál Gyula, a Sarkifény Zenei Csoport és a Unique is eljött, de nagy sikerük volt az erdőtelki ovisoknak is.

A település újabb díszpolgári címét is átadták: a képviselő-testület korábbi döntését követve ezúttal Szabó Zsoltot, a térség országgyűlési képviselőjét tartották méltónak a község egyik legnagyobb elismerésére. Fel is sorolta a polgármester, mire alapozták döntésüket, a méltatás alapján a díjazott 2011 óta figyel a falu számára fontos fejlesztésekre, így a szennyvízberuházásra, amely gyakorlatilag nem járt pénzügyi teherrel, önerővel az erdőtelkieknek. De ilyen volt a Kál felé vezető, az autópályához kötő útszakasz felújítása útügyi biztosi feladatként, az iskolafelújítás, a térfigyelő rendszer két ütemes bővítése, az új hivatal épülése, energetikai középület-felújítások, az ipari parki fejlesztés, amelyben szintén segített. És folyik a munka a harminc éve fel nem újított helyszín, a kastély felújításáért.

- Meg vagyok hatódva, nem ezért jöttem, higgyék el. Akkor járok el helyesen, ha tudom, hogy Önöknek mire van szüksége, előbb-utóbb mindent megoldunk – reagált köszönőbeszédében Szabó Zsolt.

A kastély ügyében már látható a pénzügyi forrás és a tervek is elkészültek, hogy egységben legyen végül a szálláshely, a kastély és az arborétum – tette hozzá a díjazott. A településfejlesztés csapatjáték, kell hozzá a bizalom, jó polgármester és képviselő-testület, egyedül a képviselő kevés. Amit ma megalkotunk, azt nem magunknak csináljuk, hanem a következő nemzedéknek, azoknak, akik átveszik majd tőlünk a stafétát – zárta szavait Szabó Zsolt.

Forrás:hatvanonline.hu

2019  Erdőtelek Község Hivatalos Oldalai   globbers joomla templates