background
logotype

Híreink

Három településen fejlesztenek közösségi tereket

Százmillió forintot nyert Heves önkormányzata Gyermekesély programok infrastrukturális háttere a Hevesi járásban című projektjére – tette közzé a Széchenyi2020 oldal. Ez egy 100 százalékos finanszírozású program, a projekt keretein belül közösségi terek is létesülnek Hevesen, Tarnabodon és Erdőtelken. Erdőtelken új közösségi ház, Hevesen egy közösségi épület átalakítása oldódik meg, ott új mosókonyha épül, új udvari játékokat helyeznek el és kialakítanak egy füves tornaterületet is.

A már meglévő közösségi ház továbbműködtetésének célja a meglévő infrastrukturális lehetőségeket kihasználva a gyerekek szükségleteire reagáló programok biztosítása, elsősorban a szabadidő értelmes eltöltése érdekében, másodsorban a készségek fejlesztése és kibontakoztatása céljából: képzések, továbbképzések, szabadidős és sportprogramok megszervezése és működtetése, információk nyújtása, önkéntesség meghonosítása, prevenciós tevékenységek, kortárssegítők bevonása.

Tarnabodon sem található megfelelő közösségi helység, a település tekintetében az ifjúsági korosztály támogatása a legszükségesebb, a 14 éves korig felépített szolgáltatási rendszer megerősítése és a biztos lábakon álló továbbtanulás támogatása, legalább a középfokú oktatás befejezésének támogatása – derül ki a projektleírásból.

Forrás: hatvanonline.hu

2019  Erdőtelek Község Hivatalos Oldalai   globbers joomla templates