background
logotype

Híreink

Ajándék a nyugdíjasoknak

Ötezer számítógépet oszt ki a kormány 65 évesnél idősebbeknek az idősügyi infokommunikációs program keretében ‒ az ünnepek közeledtével az erdőtelki és a tenki idősek kerültek sorra.

Az ünnepélyes átadás előtt Erdőtelek polgármestere, Forgács Jánosné egy Kányádi Sándor verssel kezdte megnyitó beszédét, majd köszöntötte a megjelenteket, köztük Szabó Zsolt államtitkárt, a térség parlamenti képviselőjét, Szopkó Tamást, Tenk polgármesterét, valamint Jeneiné Rubovszki Csillát, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosát.

A miniszteri biztos előadásában elmondta, a számítógépeket az ingyenes internetszolgáltatással szociálisan hátrányos helyzetű, egyedül élő, valamint egészségkárosodott emberek kapják meg, az eszközök használatára pedig megtanítják őket.
Jeneiné Rubovszki Csilla hozzátette, egy országos felmérés szerint a digitális eszközök elsősorban az idősek magányának csökkentéséhez, az ellenük irányuló bűncselekmények megelőzéséhez és az egészségük megőrzéséhez járulhatnak hozzá. Példaként elmondta, hogy megtanítják a nyugdíjasokat videotelefonálni, bűnmegelőzési Skype-konferenciákat tartanak nekik, és a demencia enyhítésére szolgáló játékokat is kifejlesztenek.

Az előadás végén személyenként szólítva adták át a számítógépeket új tulajdonosaiknak.

Forrás: hatvanonline.hu

2018  Erdőtelek Község Hivatalos Oldalai   globbers joomla templates