background
logotype

Híreink

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye

Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!

Az idén jelentős változás következett be a személyi jövedelemadózás rendszerében, ugyanis ebben az évben először – kérés nélkül – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti el a magánszemélyek többségének a személyi jövedelemadó-bevallási tervezetüket. Azok a magánszemélyek, akik rendelkeznek ügyfélkapuval, március 15-től az elektronikus felületen megtekinthetik a bevallás-tervezetet, amit – szükség esetén – módosíthatnak, kiegészíthetnek a jóváhagyás előtt.

Megköszönve a korábbi években nyújtott együttműködésüket, jelen levelünkkel ismételten a támogatásukat kérjük az új önadózási szabályok egyszerűbb teljesítésének elősegítésében.

Az Önök közreműködését azon állampolgárok szja-bevallási kötelezettségének teljesítésében kérjük, akik nem rendelkeznek ügyfélkapuval. Ők ugyanis március 15-ig kérhetik, hogy a NAV postázza ki részükre a bevallás-tervezetet papír alapon. Erre szolgál – többek között – a levelünk mellékletét képező, úgynevezett BEVTERVK nyomtatvány, azaz a „Kérelem a bevallási tervezet papír alapon történő átvételéhez”.      

Kérjük segítségüket e nyomtatvány kitöltetésében, és az adózók által kitöltött nyomtatványok adóhatóságunk részére, összegyűjtött formában történő visszaküldésében. Közreműködésükre elsősorban olyan magánszemélyek esetében számítunk, akik önadózók, korlátozott adózási ismeretekkel rendelkeznek, és nehézséget okoz számukra az elektronikus ügyintézés, illetve a NAV ügyfélszolgálataira történő utazás is. 

Kérjük továbbá, hogy – amennyiben módjuk van rá – szíveskedjenek a lakosokat tájékoztatni arról is, hogy e nyomtatvány kitöltésén kívül, kérhető a bevallás-tervezet papír alapon történő postázása az alábbi formákban is:

a.) SMS-ben a 06-70/717-78-78 telefonszámon (meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot - SZJA szóközadóazonosítójelszóközééééhhnn)

b.)               a NAV honlapjáról elérhető űrlapon (www.nav.gov.hu/eszja/eszja)

c.)                levélben kötetlen formában

d.)               NAV ügyfélszolgálatán személyesen (Eger, Gyöngyös, Hatvan, Heves)

e.)                a NAV telefonos tájékoztató rendszerén keresztül.

(A 06-40/20-21-22-es vagy a 06-80/20-21-22-es telefonszám hívható hétfőtől csütörtökig 8:30-tól 16 óráig, pénteken 8:30-tól 13:30-ig. A rendszer használatához előzetesen ügyfélazonosító-számot kell igényelni. Általános tájékoztatás 06-40/42-42-42-es telefonszámon kérhető.)

Az igénylés alapján az adóbevallási tervezetet 2017. május 2-ig kapják meg a kérelmezők postán.

Március 15. után is lesz erre lehetőség, de ekkor már csak személyesen az ügyfélszolgálatokon lehet kérni a papíralapú bevallási tervezetet.

Fontos, hogy a bevallási tervezetet csak annak kell kérni, akinek nincs ügyfélkapuja.

Segítő közreműködését köszönjük!

Eger, 2017. február 27.         

Tisztelettel:

                                    Lukács György

 

                                         igazgató           

A felhívásban szereplő nyomtatványt megtalálják a Letölthető dokumentumok között, az adóügyi nyomtatványoknál.     

2023  Erdőtelek Község Hivatalos Oldalai   globbers joomla templates

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges. Részletek